Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår hemsida.

Här ser ni vad vi på Goviks Hundakademi erbjuder för kurser. För att se vad de finns för aktuella kurser just nu går ni vidare till "Boka kurser" för att hitta datum, plats och tid. Tips till vad som kan vara bra att ha med sig till kurs: utställningskoppel, hundgodis/belöning, vatten, vattenskål och inneskor till våra inomhusträningar.

Socialträning/ringträning
Denna träning är 60 minuter lång. Träningen är för att vänja och visa hundarna vad utställningar är för något. Vissa övningar är en direkt efterliknelse från utställningarna och andra övningar är det inte. Konceptet med de olika övningarna ger en bra blandning för att hunden ska bli van och trygg med vad de innebär med att vara på utställning. Denna träning kräver inga direkta förkunskaper. Dessa träningar kommer ha 3 olika indelningar, se nedan. Maxantalet deltagare är 10st.

Valpkurs för valpar 3-6 månader


Välkommen till en valpkurs där vi kommer gå igenom grunderna och byggstenar för att skapa en god relation mellan dig och din hund i er vardag. Vi kommer jobba med positiva metoder. Vi kommer bland annat jobba med inkallningar, kontaktövningar, hanteringsträning, passivitetsövningar, lek. m m. Vid varje tillfälle kommer vi pausa för fika och binda in lite teori. På Goviks Hundakademi jobbar vi alltid med mindre grupper för att varje individ ska bli sedd. Kursen kommer främst vara i vår uppvärmda inomhushall men i vissa övningar kommer vi gå ut.

Socialträning/ringträning liten
Hundar mindre 45 cm i mankhöjd

Socialträning/Ringträning stor
Hundar från 45 cm i mankhöjd

Socialträning/Ringträning blandad
Hundar i alla storlekar

Hanteringsträning
Denna träning är 45 minuter lång. Här jobbar vi intensivt och positivt med hanteringen som sker inne i ringen av domare. Träningen anpassas att vara på bord och mark beroende på ras, storlek och behov. Maxantalet deltagare är 8st.

Handlingskurs – nybörjare
Här har vi kursen för dig som vill lära dig hur du kan börja visa upp din hund på bästa sätt inne i utställningsringen. Vi går igenom grunderna så att du kan börja känna dig trygg i de moment som finns. Denna kurs är uppdelad i två steg. Maxantalet deltagare är 6 st.

Handlingskurs - fördjupning
Här har vi kursen för dig som vill lära dig hur du kan börja visa upp din hund på bästa sätt inne i utställningsringen. Där du redan kan grunderna och vi ska börja förstå oss på vad för skillnad olika justeringar och detaljer gör för skillnad.  Maxantalet deltagare är 6 st.

Självstående tematräningar/föreläsningar

  • Hur går det till på utställning
  • Uppställning på bord
  • Anatomi
  • Rörelser, tempo och steglängd
  • Uppställning - ”Freestacking” och ”top and tail”
  • Juniorhandlinig
  • Trimkurser
  • Privatlektioner

Är ni en ras/specialklubb, en grupp människor som har samma ras eller en uppfödare som ska ha en kennelträff är ni varmt välkomna att höra av er till mig för att skräddarsy en kursplan för er.