Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår hemsida.

Vardagsutmaningen Deltävling 4 28/11


Denna tävlingen går ut på att visa sina grundlydnadskunskaper tillsammans med sin hund. Tävlingen bedöms en och en. Varje moment kommer poängsättas med 1-10. 10 poäng räknas som bästa möjliga.  Vi kommer följa FHM rekomnedationer och kommer dela upp tävlande i olika startgrupper. 


Momenten  som bedöms är;
Sitt . Som förare ger du kommandot sitt. Du väljer själv om hunden är placerad bredvid eller framför dig.

Sitt kvar. Ger kommandot till hunden att sitta kvar. Hunden ska klara av att sitta i 10 sekunder. 

Sitta kvar med störningsmoment såsom matskål med godsaker, boll, pipleksak. Förare ber hunden sitta. Funktionär kommer fram med en slumpmässigt vald störning och placerar den framför hunden på marken. Hunden ska låta bli störningen i 5 sekunder.

Ligg. Som förare ger du kommandot ligg. Du väljer själv om hunden är placerad bredvid eller framför dig.

Inkallning Förare placerar hunden i sitt, ligg eller stå. Valfritt. Förare går ifrån hund som stannar kvar på den angivna platsen. Hund ska kallas in på ett avstånd på 10 meter. Väl framme hos förare igen ska komma in i sitt vid sidan av föraren eller direkt framför.

Gå fint i koppel. En sträcka på 10 meter ska hunden gå bredvid och med förare i ett slakt koppel.

Hälsa fint Förare tillsammans med hund går fram mot en funktionär och gör en “corona hälsning”. Hund ska bibehålla sina fyra tassar på marken när den gör sin hälsning.

 
”Cirkuskonst” Förare och hund får göra en valfri cirkuskonst. Helt okej att ta med en lättare rekvisita om det skulle behövas. 


Domare: Agneta Guldhskiöld

Som deltagare kan du bli segrare för denna deltävling men om du väljer att vara med i någon mer av deltävlingarna för Govik Cupen så tävlar man också för totalsegern. 

Pris: 100:- 

Anmäl här->