Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår hemsida.

Välkommen att gå på kurs hos oss på Goviks Hundakademi!

Vi hoppas kunna bli ett härligt stöd i erat hundägande liv. Vi som jobbar som kursledare besitter stor kunskap. Vi jobbar gärna med mindre grupper så att varje individ blir sedd. 
Våra kurser kommer alltid vara vid vår lokal i Munkeland i Munkedal om inget annat anges. Adressen dit är ; Mästarevägen 9, 45532 Munkedal.

Här kan du läsa om vilka kurser vi erbjuder. För att hitta kursstarter - Gå vidare till "boka kurser".

Valpkurs

Till dig som vill ha den perfekta starten tidigt. Vi kommer gå igenom grunderna och de byggstenar för att skapa en god relation mellan dig och din hund i er vardag. Vi kommer jobba med positiva metoder. Vi kommer bland annat jobba med inkallningar, kontaktövningar, hanteringsträning, passivitetsövningar, lek. m m. Vid varje tillfälle kommer vi pausa för fika och binda in lite teori. Max 6 st deltagare. Kursen är uppdelad på 6 gånger. Kursmaterial och fika ingår.
OBS. För att få så jämna grupper som möjligt så väljer vi att dela in valparna i olika åldersgrupper. En valpkurs grupp är för valpar mellan 3-5 månader vid kursstart. Den andra är för valpar mellan 6-8 månader vid kursstart. Kursernas innehåll är likadana.
Pris: 1500kr

Aktuella starter
• Start den 16/10 kl 17:00-18:30 (onsdagar)


Valpkurs fortsättning

Valpkurs fortsättning är kursen för dig redan har gått en valpkurs och vill fortsätta att sätta en god grund. Bygga på övningar som finns i valpkursen men här kommer lite mer störning. Vid varje tillfälle kommer vi pausa för fika och binda in lite teori. Max 6 st deltagare. Kursen är uppdelad på 6 gånger där varje kurstillfälle är 90 minuter lång. Kursmaterial och fika ingår.
Pris. 1500kr

Aktuella starter
• Söndag den 20 oktober kl 16:00-17:30


Unghundskurs

Är din hund mellan 9-18 månader. Välkommen på Unghundskurs. Vid denna ålder händer det mycket hormonellt i kroppen så som hanar går in i könsmognad och tikar kan få sitt första löp. Detta brukar leda till att hundarna tycker omvärlden är extra intressant och kanske inte lyssnar på oss hundägare lika bra. Denna kurs hjälper er att få en följsam hund trots alla lockelser som finns. Vid varje tillfälle kommer vi pausa för fika och binda in teori i praktiken. Max 6 st deltagare. Kursen är uppdelad på 6 gånger varav varje tillfälle är 90 minuter lång. Kursmaterial och fika ingår.
Pris: 1500kr

Aktuella Starter
• Onsdag den 16 oktober kl 19:00-20:30


Vardagslydnad 1

Kursen för dig som vill med positiva övningar stärka den relation du har med din hund. Kursen lämpar sig för dig som har en hund som är över 9 månader och inte har gått någon annan kurs innan. Här kommer hunden bland annat lära sig olika kommandon såsom sitt, ligg och stanna. Jobba med kontaktövningar. . Vid varje tillfälle kommer vi pausa för fika och binda in teori i praktiken. Max 6 st deltagare. Kursen är uppdelad på 6 gånger varav varje tillfälle är 90 minuter lång. Kursmaterial och fika ingår.
Pris: 1500kr

Aktuella Starter
• Söndag 20 oktober kl 14:00-15:00


Vardagsydnad 2

Kursen för dig som vill med positiva övningar stärka den relation du har med din hund. Kursen lämpar sig för dig som har en hund som är över 9 månader och har gått vardagslygnadskurs 1 eller har likvärdig kunskap. Vi jobbar vidare på att man kommer kunna använda sitt, ligg, stanna, inkallning i olika situationer och avstånd. Denna kurs är väldigt formbar utefter vad kursdeltagarna vill träna. Vid varje tillfälle kommer vi pausa för fika och binda in teori i praktiken. Max 6 st deltagare. Kursen är uppdelad på 5 gånger varav varje tillfälle är 90 minuter lång. Kursmaterial och fika ingår.

Pris: 1250kr

Aktuella Starter
• Kommer 2020.

Koppelkurs

Har du en hund som slänger och drar i kopplet så det nästan känns som att hunden är ute och går med dig och inte du som är ute och går med din hund? Då ska du gå denna kurs för att få verktygen till en mer trivsam promenad. Hunden bör vara över 6 månader. Vid varje tillfälle kommer vi pausa för fika och binda in teori i praktiken. Max 6 st deltagare. Kursen är 3 timmar lång som är uppdelad på antingen 2 eller 3 gånger. Kursmaterial och fika ingår.
Pris: 500kr

Aktuella Starter
• Måndag den 25/11 kl 19:45-20:45

Inkallningskurs

Vill du få till bra och riktiga inkallningar som funkar varje gång och i alla situationer? Denna kurs kommer vi presentera de olika sätt man kan jobba in riktiga inkallningar. . Vid varje tillfälle kommer vi pausa för fika och binda in teori i praktiken. Max 6 st deltagare. Kursen är uppdelad på 4 gånger varav varje tillfälle är 60 minuter lång. Kursmaterial och fika ingår.
Pris: 700kr

Aktuella Starter
• Måndag den 11 november kl 18:00-19:30


Rallylydnad Grund

Vill du lära dig vad Rallylydnad är så detta den perfekta kursen för er. Här presenteras de skyltar/moment som finns i nybörjarklassen. Vid varje tillfälle varvas teori och praktik. Max 6 st deltagare. Kursen är uppdelad på 6 gånger. Varje tillfälle är 90 minuter långt. Kursmaterial och fika ingår.

Pris: 1500kr

Aktuella Starter
• Söndag den 20/10 kl 18:00-19:30


Rallylydnad Fortsättning

Vi är fortfarande kvar i nybörjarklassens skyltar men börjar testa oss på banor. Bra om du har gått ”rallylydnad grund” innan eller har kunskap om de olika skyltar som finns. Varje tillfälle varvas teori och praktik. Max 6 st deltagare. Kursen är uppdelad på 5 gånger. Varje tillfälle är 90 minuter.
Pris: 1250kr

Aktuella Starter
• Kommer längre fram i höst


Personspår

Gillar din hund att jobba med sin näsa? Då kommer denna kurs vara väldigt uppskattad. På roliga och inovativa sätt kommer din hund få testa på att känna igen dofter och ta spår på detta. Kursen varvas mellan teori och praktik. Max 4 st deltagare. Kursen är uppdelad på 3 gånger och varje tillfälle är 120min lång. Kursmaterial och fika ingår.
Pris: 950kr

Aktuella Starter
• Kommer tillbaka med starter 2020.


Klickerkurs

”Klicker” är en fantastiskt bra belöningsmetod som funkar på många hundar. Man kan appelicera denna belöningsmetod till vilken övning man vill. Max 6 st deltagare. Kursmaterial och fika ingår.

Aktuella Starter
• Kommer längre fram i höst


Ringträning/socialträning

Denna träning är 60 minuter lång. Träningen är för att vänja och visa hundarna vad utställningar är för något. Vissa övningar är en direkt efterliknelse från utställningarna och andra övningar är det inte. Konceptet med de olika övningarna ger en bra blandning för att hunden ska bli van och trygg med vad de innebär med att vara på utställning. Denna träning kräver inga direkta förkunskaper. Max 10 st deltagare. Kursmaterial och fika ingår.
Pris: 150 kr

Aktuella Starter
• Varje tisdag kl 19:00-20:00


Hanteringsträning

Denna träning är 45 minuter lång. Här jobbar vi intensivt och positivt med hanteringen som sker inne i ringen av domare. Träningen anpassas att vara på bord och mark beroende på ras, storlek och behov. Max 8 st deltagare. Kursmaterial och fika ingår.
Pris: 120 kr


Handlingskurs – 1

Här har vi kursen för dig som vill lära dig hur du kan börja visa upp din hund på bästa sätt inne i utställningsringen. Vi går igenom grunderna så att du kan börja känna dig trygg i de moment som finns. Denna kurs är uppdelad i två steg. Max 6 st deltagare. Kursen är 3 timmar lång. Kursmaterial och fika ingår.
Pris: 600kr

Aktuella Starter
• Kommer komma ut 2020


Handlingskurs - 2

Här har vi kursen för dig som vill lära dig hur du kan börja visa upp din hund på bästa sätt inne i utställningsringen. Där du redan kan grunderna och vi ska börja förstå oss på vad för skillnad olika justeringar och detaljer gör för skillnad. Max 6 st deltagare.Kursen är 3 timmar lång. Kursmaterial och fika ingår.

Pris: 600kr

Aktuella Starter
• Kommer komma ut 2020


Hundens skötsel och omvårdnad 


Att vara hundägare så tillkommer vissa saker som man behöver sköta och göra som så som kloklippning. Sköta eventuell pälsvård. Underhålla tänderna så att hunden inte får tandsten osv. I denna kurs får ni hjälp i hur ni ska sköta detta på bästa sätt. . Vid varje tillfälle kommer vi pausa för fika och binda in teori i praktiken. Max 6 st deltagare. Kursen är på 3 tillfällen varav varje gång träffas man i 60 minuter. Kursmaterial och fika ingår.

Pris: 750kr

Aktuella Starter
• Kommer komma ut 2020

 

Social/hundmöteskurs

Går din hund upp i varv och stressad av när den får möta andra hundar? Denna kurs riktar sig just till detta. Vi kommer gå igenom hundspråk men också ge verktygen i hur man kan göra för att få hundmöten och ens vardag mycket lättare. Kursen är uppdelad på 6 tillfällen och varje tillfälle är 90 minuter lång. Teori och praktik kommer varvas utefter varandra. Kursmaterial och fika ingår.

Pris: 1500kr

Aktuella Starter
• Kommer komma ut start 2020